Divoká kachna pečená na bylinkách
Potřebujeme tyto suroviny:
- divoká kachna
- libová slanina
- 250 ml světlého piva
- menší cibule
- směs provensálské bylinky
- sůl
Do pekáče vložíme na proužky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme očištěnou kachnu naporcovanou na 8 dílů, osolíme, okořeníme bylinkami, podlijeme troškou piva a dáme péct do trouby. Při pečení kachnu obracíme a podléváme pivem. Podáváme s bramborovými knedlíky a zelím.
Pečená žabí stehýnka
Potřebujeme tyto suroviny:
- žabí stehýnka
- máslo
- citrónová šťáva
- petrželová nať
- soľ
- pepř
Očištěná a umytá žabí stehýnka osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pánvi na másle je opečeme z obou stran. Opečené naskládáme na talířky. Máslo v pánvi pokapeme citrónovou šťávou, přidáme nasekanou petrželovou nať, zamícháme a přelijeme tím stehýnka na talířích. Podáváme s bílým chlebem.