Anglický vepřový řízek | |
Potřebujeme tyto suroviny:
| |
POSTUP: Plátek vepřové kýty naklepeme, položíme na něj plátek šunky, do středu dáme vařené vejce, maso přehneme, kraje jemně naklepeme tak, aby vše drželo pohromadě a obalíme v trojobalu. Potom dáme smažit do předem rozpáleného oleje. Usmažené je vyjmeme a překrojíme v půlce |
Královský řízek | |
Potřebujeme tyto suroviny:
| |
POSTUP: Řízky naklepeme, okraje nařízneme, opepříme, osolíme a na oleji po obou stranách opečeme doměkka. Mezitím houby očistíme, pokrájíme na plátky a spolu s pokrájenou cibulí podusíme. Zalijeme vejci, která necháme ztuhnout, dochutíme kmínem a osolíme. Kotlety přeložíme na plech, na každou kotletu navšíme kopeček houbové smaženice, poklademe na plátky pokrájeným sýrem a posypeme nudličkami slaniny. Vložíme do předehřáté trouby a jakmile se sýr roztaví, ihned podáváme. Ozdobíme petrželkou |
Pařížský kuřecí řízek | |
Potřebujeme tyto suroviny:
| |
POSTUP: Řízky naklepeme a osolíme. V hrníčku si připravíme těstíčko z mouky, vejce a mléka, mírně posolíme a řízky v něm namočíme a hned pozvolna smažíme dozlatova. |
Minutka z vepřového masa
Ingredience:
- 3 vepřové řízky nebo větší kotlety
- lžička tuku
- 3 pórky
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
- lžička másla
- lžička hladké mouky
Postup přípravy:
1. | Pórky očistíme, rozebereme je a nakrájíme na úzké proužky i se zelenou střední částí (kromě horních špiček listů). Vložíme je na rozehřátý tuk, osolíme a přidáme nahrubo usekaný česnek. Dusíme do měkka 8-10 minut. |
2. | Z kotlet odkrájíme sádlo a vyškvaříme. Při řízcích použijeme další lžičku sádla na opékání. Maso nakrájíme na malé tenké nudličky a na sádle je prudce opečeme 6-8 minut. Pak je posolíme a přendáme k dušenému pórku. |
3. | Zvlášť smícháme lžičku másla se lžičkou hladké mouky, jakmile začne pěnit, zalijeme ji trochou vody a povaříme 3 minuty na bílou omáčku. Přilijeme ji k ostatnímu a promícháme. Podáváme s vařenou nebo dušenou rýží. |
Kuřecí kousky s mangem
Potřebujeme: 500g kuřecího masa,mango,malý pórek,olej,100g sójových klíčků,150ml mangového džusu,lžičku škrobové moučky,lžičku chilli omáčky,sůl,pepř.
Maso nakrájíme na menší kousky.Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje,vložíme kousky masa a osmahneme tak4-5 minut,poté osolíme,opepříme přidáme oloupané,na kostičky nakrájené mango,nakrájený pórek a sójové klíčky.Opečeme asi 2 minutky.V hrnku rozmícháme mangový džus se lžičkou škrobové moučky,lžičkou chilli,nalejeme do pánve a necháme zhoustnout.
TIP: podáváme s rýží