Jdi na obsah Jdi na menu
 


                Kokosové kuličky

120 g moučkového cukru,60 g tuku Hera,1 bílek,70 g kokosové moučky,30 g kakaa,trocha rumu.Postup:Vypracujte těsto,z kousků tvavarujeme kuličky,obalujeme v kokosové moučce.

                            Kokosové oči

350 g moučkového cukru,120 g másla,6 uvařených žloutků,120 g  kokosové moučky,.žloutky nastrouháte,smícháte s cukrem,máslem a kokosovou moučkou.Postup:tvarujeme kuličky,doprostřed uděláme důlek,do kterého nalijeme čokoládovou polevu.       

Recept: Čokoládové řezy s ananasem

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s polovinou cukru, olejem a rozpuštěnou čokoládou do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh, obě hmoty spojíme a nakonec lehce vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Hotové těsto nalijeme a rozprostřeme do pekáčku s vyšším okrajem, který předem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kolečka ananasu necháme okapat, rozložíme je na povrch těsta a střed vyplníme zavařeninou. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku, nakrájíme na řezy a podáváme.

Čokoládové řezy s ananasem

Suroviny

  • 6 vajec
  • 50 ml oleje
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 50 g čokolády na vaření
  • půl balíčku prášku do pečiva
  • 1 plechovka koleček ananasu
  • 50 g rybízové zavařeniny
50 minut

 

                 Dortíčky s kokosem a pomeranči             

160 g měkkémo másla(jemě utřeme)se 100 g syrové marcipánové hmoty 100 g (a postupně přidáváme) cukru,1.bal.vanilkového cukru,4 vejce,sůl,nastrouhoanou kůru z 1/2 citronu nebo pomeranče,30 g jemně nasekané kandované pomerančové kůry a 125 g strouhaného kokosu.Postup:hmotu naplníme dobře vymaštěné a vysypané dortíkové formičky nebo ji rozdělíme asi do 20 papírovích formiček na jedno použití.Postup:vložíme na plechu vložíme na plechu do předem předehřáté:(elektrická trouba)175 celsia (plynová trouba)stupeň 3 doba pečení asi 25 minut:pečené dortíčky vyklopíme ,necháme vychladnout a posypeme ozdobíme.

                 Tmavé kokosové kuličky

200 g moučkového,150 g  ztuhlého tuku,1 vejce,200 g kokosové moučky,3 lžíce kakaa,2 lžíce rumu.Postup: Tuk rozpustíme ve vodní lázni,přidáme ostatní suroviny a promíchame do vychladnutí.Tvarujeme kuličky ,obalujeme v kokosové moučce.

                        Rumové kuličky

250 g moučkového cukru,250 g másla nebo jiného tuku,1 žloutek,250 g dětských piškotů,100 g kokosové moučky, 2 dl rumu,rozinky.Postup: Utřememáslo s cukrem ,žloutkem a vmícháme piškoty rozdrobéné v rumu.Přidáme kokosovou moučku a rozinky.Necháme v chladničce ztuhnout. Tvarujeme kuličky,máčíme je v kakaové polevě,necháme lehce zaschnouta obalujeme v kokosové moučce.

                      

Recept: Vepřové panenky plněné pórkem

Postup přípravy

Vepřové panenky opláchneme, zlehka osušíme a každý plátek podélně rozkrojíme asi do dvou třetin. Lehce naklepeme, osolíme, poklademe plátky anglické slaniny, nadrobno nakrájenými žampióny, pórkem a nivou nakrájenou na kostky. Pak plátky masa zavineme a spíchneme párátky, případně převážeme kuchyňskou nití, aby držely pohromadě. Takto připavené závitky dáme do zapékací mísy, zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí a česnekem a na kousky nakrájenou slaninou. To vše zalijeme asi 200 ml vývaru, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C, kde pečeme asi 90 minut. Podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem. Asi 15 - 20 minut před dokončením dopékáme otevřené, aby pokrm získal zlatou barvu. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Africké banánové řezy

Postup přípravy

Mrkev očistíme, najemno nastrouháme a smícháme ji v misce s rozmačkaným banánem. V jiné míse smícháme oba druhy mouky, přidáme kypřící prášek, jedlou sodu a trochu mleté skořice. V další misce rozmixujeme cukr s olejem a s vejci postupně k nim přidáme promíchanou mouku a směs rozmačkaného banánu a mrkve. Celou směs rozmixujeme, až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi za 25 minut. Po upečení necháme moučník vychladnout a připravíme si krém. Smícháme měkké máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem, měkkým tvarohem a rumem a důkladně celou směs vyšleháme. Takto vzniklý krém natřeme na vychladlou buchtu, posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout. Pak rozkrájíme na řezy a ty podáváme.65 minut

Suroviny

  • 1 - 2 mrkve
  • 1 rozmačkaný banán
  • 150 g polohrubé mouky
  • 50 g hladké mouky
  • půl balení prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 200 g cukru
  • 250 ml oleje
  • 3 vejce
  • mandlové lupínky
Krém:
  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce rumu

    Recept: Banány v medovém karamelu

    Postup přípravy

    Na suché pánvi opražíme do zlatova sezamová semínka, vyjmeme je a necháme zchladnout na talíři. Oloupeme banány a podélně je rozpůlíme. V pánvi zahřejeme med s limetkovou šťávou a půlky banánů v nich přibližně 2 minuty dusíme. Potom banány vyjmeme a šťávu krátce povaříme. Na talíře dáme po 3 půlkách banánů, polijeme je medovou šťávou a posypeme opraženými sezamovými semínky. Dezert podáváme ozdobený plátky limetky.

    Suroviny

    • 6 malých banánů
    • 2 lžíce sezamových semínek
    • limetky
    • 3 lžíce medu
    35 minut

    Recept: Be-Be roláda ke kávě

    Postup přípravy

    V mléce rozmícháme mouku a svaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout, ušleháme máslo s cukrem do pěny, pak vychladlou moučnou kaši zašleháme do máslové pěny a nakonec dochutíme rumem. Takto vzniklým krémem slepujeme střídavě tmavé a světlé sušenky Be-Be a skládáme je na podnos do tvaru rolády. Zbylým krémem potřeme celý povrch i boky rolády. Potom rozpustíme čokoládu na vaření s kouskem ztuženého tuku a celou roládu touto polevou polijeme. Dáme ji ztuhnout a zaležet do lednice alespoň na několik hodin, ideálně přes noc. Potom krájíme na plátky a podáváme např. s čerstvým ovocem.

    Be-Be roláda ke kávě

    Suroviny

    • 1 balíček světlých BeBe sušenek
    • 1 balíček kakaových BeBe sušenek
    • 125 g másla
    • trochu rumu
    • 3 lžíce hrubé mouky
    • 300 ml mléka
    • 3 lžíce cukru moučky
    • 120 g čokolády na vaření
    • kousek ztuženého tuku
    50 minut

    Recept: Jablečné řezy

    Postup přípravy

    Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, rozehřátý tuk, jablka, kakao a dobře zamícháme. Těsto rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě na vymazaný a hrubou moukou nebo prosetou strouhankou vysypaný plech. Potom pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl až tři čtvrtě hodiny. Upečený moučník posypeme vanilkovým cukrem a rozkrájíme.

    Suroviny

    • 5 vajec
    • 300 g hrubé mouky
    • 300 g cukru
    • 150 g rostlinného tuku
    • 2-3 lžíce kakaa
    • 500 g strouhaných jablek
    • prášek do pečiva
    • 1 vanilkový cukr
    65 minut

    Recept: Grilované banány

    Postup přípravy

    Oloupané banány pokapeme citrónovou šťávou a rumem, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem. Zabalíme každý zvlášť do alobalu, vložíme na rozpálenou mřížku roštu a grilujeme za pravidelného otáčení celkem asi 10 - 12 minut.

    Suroviny

    • 8 banánů
    • rum
    • citrónová šťáva
    • máslo
    • moučkový cukr
    20 minut
     

    Recept: Hruškový dort se skořicí

    Postup přípravy

    Oddělíme žloutky od bílků, k bílkům přidáme 4 lžíce teplé vody a ušleháme sníh. Přidáme vanilkový cukr a cukr krupici a mícháme, dokud se nerozpustí. Potom přidáme žloutky, ořechy, mouku prosátou s kypřícím práškem a kakaem a vypracujeme těsto. Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.

    Z upečeného korpusu odkrojíme plát vysoký asi 0,5 cm a rozdrobíme do misky. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, podusíme v oslazené vodě a scedíme je. Smetanu ušleháme a smícháme s cukrem a zakysanou smetanou. Asi třetinu šlehačkové směsi rozetřeme na dort. Okapané hrušky nakrájíme na plátky a poklademe na šlehačkovou vrstvu. Ořechy smícháme a rozdrobeným těstem, zbylou šlehačkou a rozetřeme na hrušky. Dort zlehka posypeme skořicí smíchanou s cukrem a dáme vychladit.

    Suroviny

    Těsto:
    • 4 vejce
    • 4 lžíce teplé vody
    • balíček vanilkového cukru
    • 200 g cukru krupice
    • 60 g mletých ořechů
    • 110 g hrubé mouky
    • 1 kypřicí prášek
    • 30 g kakaa
    Náplň:
    • 600 g hrušek
    • 3 lžíce cukru
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 200 g zakysané smetany
    • 40 g mletých ořechů
    Na posypání:
    • lžíce cukru moučky
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • půl lžičky mleté skořice
    80 minut

    Recept: Jablečná omeleta

    Postup přípravy

    Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s mlékem, moukou a celými vejci. Vytvoříme polotekuté těsto obdobné jako na palačinky a na másle v pánvi jej opečeme z obou stran dozlatova. Ještě teplé sypeme cukrem a zdobíme šlehačkou. Můžeme namazat i různými marmeládami a polévat čokoládovou polevou podle chuti.

    Suroviny

    • 4 jablka
    • 40 g másla
    • 4 lžíce mléka
    • 4 lžíce polohrubé mouky
    • moučkový cukr
    • šlehačka ve spreji
    35 minut
  • Žluté řezy se sněhem

       

    Ingredience: Těsto: 220 g polohrubé mouky, 100 g másla, 120 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 žloutky, 1 prášek do pečiva
    Náplň: 500 ml mléka, 500 g tvarohu, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 150 ml oleje, 1 vejce, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr
    Sníh: 5 bílků + 5 lžic pískového cukru

     
     

    Postup přípravy: Vejce, žloutky, cukr a máslo ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme do hladka. Pokud je těsto tužší, přidejte trochu horké vody. Nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče.
    Náplň: vše smícháme dohromady a nalejeme do pekáče na těsto. Dáme péct a asi po 10-ti minutách můžeme přidat ovoce (to aby nepropadlo až na dno). Ušleháme tuhý sníh s cukrem a před dopečením nandáme na těsto. Dopečeme do zlatova.

     

    Žebírko po mexicku

       

    Ingredience: 1 kg žebírek, 1 lžička kakaa, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky kmínu, sůl, 1/2 lžičky papriky, pepř, 1/2 lžičky oregána, 280 ml teplé vody, 2 lžíce medu, 2 lžíce šlehačky, citron a řeřicha na ozdobu

     
     

    Postup přípravy: Nejprve žebírko upečeme dozlatova (asi 25 minut) a slijeme omastek. Kakao smícháme s moukou, kmínem, paprikou a přidáme oregáno, sůl, pepř, vodu a med. Tímto zalijeme žebírko a pečeme ještě asi 30 minut, dokud se omáčka nevypeče a maso nezměkne. Hotové žebírko pokrájíme na kousky a upravíme na talíř. Do omáčky v pekáči vlijeme šlehačku a přivedeme k varu. Hotovou omáčkou přelijeme maso.

     

    Počet porcí: 4  Doba přípravy: 60 min.  
     
     

    Čokoládový dezert

    cokoladovy dezert

    těsto je do pekáčku o velikosti 20×35 cm

    • 3 vejce

    • 10 dkg moučkového cukru

    • 20 dkg másla

    • 20 dkg zakysané smetany (nemusí být tučná)

    • 20 dkg polohrubé mouky

    • 1 prášek do pečiva

    • 7 dkg hořké čokolády

    • 7 dkg mléčné čokolády

    • máslo na vymazání pekáčku

    • hrubá mouka na vysypání pekáčku

    • marmeláda na slepení rozřízn.dezertu

    • čokoláda rozředěná ztuž.tukem na polití

    • oříšky na posypání čokolády

    Celá vejce ušleháme do pěny s cukrem. Rozehřátou čokoládu s rozehřátým máslem nalijeme do vaječné pěny, přidáme zakysanou smetanu a mouku rozmíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, upravíme a dáme do předehřáté trouby péct na 170 st. Pečeme cca 25 minut. Před vyndáním zkusíme zapíchnout špejli a když se těsto nelepí už máme upečeno. Studený dezert rozřízneme, namažeme marmeládou a opět dáme na sebe. Polijeme čokoládou trochu rozdělanou ztuženým tukem a posypeme sekanými ořechy.

     

    Jablečné bonbony

    Suroviny:

    400g jablek, 200g listového těsta, 1 vanilinový cukr, 1 skořicový cukr, nasekané vlašské ořechy, med, mouka na vál.

    Postup:

    Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, jablka nakrájíme na malé kousky a podusíme ve vlastní šťávě s vanilinovým a skořicovým cukrem. Mezitím si na tenký plát rozválíme těsto na pomoučeném válu, rozkrájíme na stejně velké obdélníčky (cca 6 x 12 cm) a poklademe na ně dušená jablka. Obdélníčky zatočíme do tvaru bonbónku, dáme na plech, vyložený pečicím papírem, a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C zhruba 5 – 10 minut. Teplé upečené bonbony pokapeme medem a posypeme vlašskými oříšky.


    Obrácený koláč s hruškami

    Suroviny:

    3 hrušky (nejlépe máslovky), 100g krupicového cukru, 50g másla + trocha na vymazání formy, 20g nesolených nasekaných pistáciových oříšků, 150g listového těsta.

    Postup:

    Z cukru za stálého míchání vytvoříme karamel, přidáme máslo, promícháme. Formu vymažeme máslem a směs z karamelu a másla nalijeme na dno formy, na to pokládáme plátky hrušek, a přikryjeme plátkem z listového těsta. Pečeme v troubě při teplotě 180°C asi 20 minut. Ihned po upečení koláče formu přikryjeme talířem, obrátíme dnem vzhůru, koláč vyklopíme a zdobíme nasekanými pistáciemi.

    Mandlové oplatky se zmrzlinou

    Suroviny:

    500g vanilkové zmrzliny, 70g másla, 70g mouky, 70g cukru, 70g oloupaných mandlí, skořice.

    Postup:

    Polovinu mandlí rozmixujeme s máslem, přimícháme cukr a mouku. Z těsta tvarujeme malá tenká kolečka, posypeme lžící nasekaných mandlí a pečeme na plechu (vyloženém pečicím papírem) při teplotě 160°C zhruba 10 minut. Mezitím si na pánvi upražíme zbytek sekaných mandlí se skořicí. Teplými oplatky se skořicovými mandlemi zdobíme zmrzlinový pohár.

    Smetana s lískovými oříšky a rozinkami v koňaku

    Suroviny:

    150g šlehačky, 500g kávové zmrzliny, 30g lískových oříšků, 2 polévkové lžíce rozinek, sklenička koňaku, biskupský chlebíček, máslo, skořice.

    Postup:

    Rozinky vsypeme do koňaku a necháme změknout, šlehačku vyšleháme a dáme do mrazáku ztvrdnout. Mezitím nasekáme nahrubo lískové oříšky, na másle osmažíme několik krajíčků biskupského chleba a pocukrujeme. Do pohárů rozdělíme zmrzlinu, přidáme vychladnutou šlehačku, kterou posypeme skořicí, odkapanými rozinkami a lískovými oříšky. Podáváme s osmaženými biskupskými chlebíčky.




 

Náhledy fotografií ze složky dortíčky s kokosem a pomerančem

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

péťa

(péťa, 17. 3. 2010 16:02)

no de to sou tady rrecepty nektery dobry nektery slabší ale pochvala pro vás!!!!!!!!!!!!!!!!

ghztu

(marketa, 29. 3. 2009 19:20)

bjjh

petr

(Petr, 16. 3. 2008 8:32)

honzi mas to tady pekny ale ja si nakej opisu jj hej a dobre sto vylepsil