Sýrový salát s hrozny
Suroviny:
100g jogurtu, trocha maggi, 200g tvrdého sýru, 100g modrých hroznů, 50g vyloupaných pistácií, ledový nebo hlávkový salát.
Postup:
Sýr nakrájíme na kostičky, hrozny omyjeme a rozpůlíme. Propraný salát nakrájíme na nudličky, přidáme jogurt smíchaný s maggi. Vše promícháme a podáváme.
autor: MéBIO
publikováno: 03.03. 2009
obtížnost: 1
doba přípravy: 15 minut
Rajčatový salát s česnekem
Příprava tohoto salátu s italským nádechem je rychlá a snadná a pro suroviny nemusíte běžet daleko. Obvykle stačí zapátrat ve vlastních zásobách. Přitom chuťově skvělá kombinace rajčat a česneku potěší mnohého labužníka.
Suroviny
6 rajčat (nejlépe v biokvalitě)
3 stroužky česneku
špetka sušené nebo několik lístků čerstvé bazalky
2 lžíce olivového oleje
doba přípravy: 15 minut